Ergotherapie

Ergotherapie is een medische aanpak die individuen ondersteunt bij het verbeteren van hun alledaagse functioneren en zelfstandigheid, met name wanneer ze fysieke, mentale of cognitieve uitdagingen ervaren.
Wat wij doen

Wat wij voor u kunnen betekenen

Ergotherapie is een medische discipline die tot doel heeft individuen te helpen bij het optimaliseren van hun functioneren in het dagelijks leven. Ergotherapeuten werken met mensen van alle leeftijden die te maken hebben met fysieke, cognitieve, psychische of sociale uitdagingen die hun vermogen om zelfstandig taken uit te voeren beïnvloeden. Dit kan variëren van het assisteren van mensen bij het leren van nieuwe manieren om dagelijkse taken uit te voeren, het aanpassen van hun omgeving voor optimale toegankelijkheid, tot het verstrekken van hulpmiddelen die de zelfredzaamheid bevorderen.

Door middel van activiteiten en strategieën streven ergotherapeuten ernaar om de levenskwaliteit van hun cliënten te verbeteren en hen in staat te stellen een bevredigend en onafhankelijk leven te leiden.

Ergotherapie

Algemeen

Ergotherapie richt zich vooral op het dagelijks handelen. De behandeling richt zich voornamelijk op handelingen en activiteiten die eigenlijk automatisch behoren te gaan, zoals:

Handtherapie Zuid

Kom bij ons langs!

Maak een afspraak bij Handtherapie Zuid voor gespecialiseerde fysiotherapie gericht op het verbeteren van de functie, mobiliteit en kracht van uw hand, pols of arm.