Oedeemtherapie

Oedeemtherapie is een gespecialiseerde fysiotherapeutische behandeling gericht op het verminderen van ophoping van vocht (oedeem) in het lichaam.
Wat wij doen

Wat wij voor u kunnen betekenen

Oedeemtherapie is een specifieke vorm van fysiotherapie die zich richt op de behandeling van oedeem, een abnormale ophoping van vocht in het lichaamsweefsel. Deze therapie omvat diverse technieken, zoals manuele lymfedrainage, compressietherapie en oefentherapie, met als doel het verminderen van zwelling, het verbeteren van de vochtafvoer en het bevorderen van de algehele functie van het lymfestelsel.

Het wordt vaak ingezet bij aandoeningen waarbij vochtophoping optreedt, zoals na chirurgische ingrepen, trauma, of bij chronische aandoeningen zoals lymfoedeem. Oedeemtherapie kan aanzienlijke verlichting bieden en de kwaliteit van leven van de pati├źnt verbeteren door het herstel van de normale vochthuishouding te bevorderen.

Oedeemtherapie

Algemeen

Oedeemtherapie is een gespecialiseerde fysiotherapie gericht op het verminderen van abnormale vochtophopingen in het lichaam. Door gebruik te maken van technieken zoals manuele lymfedrainage, compressietherapie en oefeningen, bevordert deze therapie de vochtafvoer, vermindert zwelling en verbetert de algehele lymfatische functie. Het wordt toegepast bij diverse aandoeningen, zoals postoperatieve zwelling en chronisch lymfoedeem, om het herstel te bevorderen en de kwaliteit van leven te verbeteren.

Extra informatie

Behandeling

Manuele Lymfedrainage

Oedeemtherapie omvat vaak manuele lymfedrainage, een techniek waarbij zachte, ritmische massagetechnieken worden toegepast om de lymfestroom te bevorderen. Deze hands-on benadering helpt bij het verminderen van vochtophopingen, verbetert de circulatie en versnelt het herstelproces.

Compressietherapie en Oefeningen:

Complementair aan manuele lymfedrainage omvat oedeemtherapie ook compressietherapie en gerichte oefeningen. Compressietherapie maakt gebruik van drukverbanden of speciale kleding om de vochtafvoer te ondersteunen. Oefeningen worden geïntegreerd om de spierpompfunctie te verbeteren, waardoor het lichaam actief bijdraagt aan het reguleren van vochtniveaus. Samen vormen deze benaderingen een uitgebreid behandelplan om zwelling te verminderen en de mobiliteit te herstellen.

Handtherapie Zuid

Kom bij ons langs!

Maak een afspraak bij Handtherapie Zuid voor gespecialiseerde fysiotherapie gericht op het verbeteren van de functie, mobiliteit en kracht van uw hand, pols of arm.