Vergoedingen

Bij Handtherapie Zuid helpen we u graag bij het begrijpen van uw vergoedingsmogelijkheden en verzekeringen. Zo kunt u zich volledig concentreren op uw herstel, terwijl wij zorgen voor helderheid rondom de financiële aspecten van uw behandeling.
Vergoedingen

Handtherapie

Handtherapie valt onder het erkend paramedisch beroep ergotherapie of fysiotherapie.

Ergotherapie

Ergotherapie is opgenomen in de basisverzekering. Dit betekent dat ergotherapeutische behandelingen worden terugbetaald door uw zorgverzekeraar. Per persoon wordt vanuit de basisverzekering maximaal 10 uur extramurale ergotherapie per jaar vergoed. In een aantal gevallen kunnen er extra uren ergotherapie gedeclareerd worden vanuit de aanvullende verzekering. Dit dient u in de polis van uw zorgverzekeraar na te kijken.

Indien de 10 uren ergotherapie per kalenderjaar overschreden worden en uw zorgverzekeraar vergoedt geen extra behandelingen, dan dienen de bij voortzetting (na overleg) van de behandeling, de facturen door u zelf betaald te worden. Wij gaan zo efficiënt mogelijk om met de uren. U wordt in ieder geval tijdig op de hoogte gebracht wanneer de 10 uren ergotherapie worden bereik

Fysiotherapie

Verzeker je het komende jaar van voldoende fysiotherapie…

De eerste 20 behandelingen van een “chronische” indicatie worden niet vergoed vanuit de basisverzekering, maar deze kunnen wel vergoed worden uit uw aanvullende verzekering, mits deze toereikend is. Daarna zal eerst het eigen risico worden opgebruikt.

Voor niet-chronische indicaties heeft u een aanvullende verzekering nodig, anders zult u de behandelingen zelf moeten betalen.

Kortom het is van belang dat u een passende aanvullende verzekering afsluit waarin voldoende behandelingen fysiotherapie zijn opgenomen. Het kan immers makkelijk gebeuren dat u onverwacht een beroep moet doen op de hulp van de fysiotherapeut. Bijvoorbeeld bij sportblessures of na een ongelukje.

Handtherapie Zuid

Kom bij ons langs!

Maak een afspraak bij Handtherapie Zuid voor gespecialiseerde fysiotherapie gericht op het verbeteren van de functie, mobiliteit en kracht van uw hand, pols of arm.