Slide background
Slide background
+
Slide background
Slide background
Slide background

Vergoedingen

Handtherapie

Handtherapie valt onder het erkend paramedisch beroep ergotherapie of fysiotherapie.

Ergotherapie

Ergotherapie is opgenomen in de basisverzekering. Dit betekent dat ergotherapeutische behandelingen worden terugbetaald door uw zorgverzekeraar. Per persoon wordt vanuit de basisverzekering maximaal 10 uur extramurale ergotherapie per jaar vergoed. In een aantal gevallen kunnen er extra uren ergotherapie gedeclareerd worden vanuit de aanvullende verzekering. Dit dient u in de polis van uw zorgverzekeraar na te kijken.

Indien de 10 uren ergotherapie per kalenderjaar overschreden worden en uw zorgverzekeraar vergoedt geen extra behandelingen, dan dienen de bij voortzetting (na overleg) van de behandeling, de facturen door u zelf betaald te worden. Wij gaan zo efficiënt mogelijk om met de uren. U wordt in ieder geval tijdig op de hoogte gebracht wanneer de 10 uren ergotherapie worden bereik

Fysiotherapie

Verzeker je het komende jaar van voldoende fysiotherapie…

De eerste 20 behandelingen van een “chronische” indicatie worden niet vergoed vanuit de basisverzekering, maar deze kunnen wel vergoed worden uit uw aanvullende verzekering, mits deze toereikend is. Daarna zal eerst het eigen risico worden opgebruikt.

Voor niet-chronische indicaties heeft u een aanvullende verzekering nodig, anders zult u de behandelingen zelf moeten betalen.

Kortom het is van belang dat u een passende aanvullende verzekering afsluit waarin voldoende behandelingen fysiotherapie zijn opgenomen. Het kan immers makkelijk gebeuren dat u onverwacht een beroep moet doen op de hulp van de fysiotherapeut. Bijvoorbeeld bij sportblessures of na een ongelukje.